sábado, 6 de diciembre de 2008

ARTICLE D'OPINIÓ.

Fa uns dies, estava veient les notícies i vaig sentir una notícia que em va impactar.
Un home acabava amb la vida de la seva actual parella, i després es dirigia a la vivenda de la seva ex-dona, però no al no trobar-la va agredir a alguns veïns.
Aquest home ja havia sigut denunciat prèviament per la seva exdona, ja que l'havia maltractat en altres ocasions i després d'haver complert la seva condemna,tornava a estar al carrer, això si amb una simple pulsereta que es suposava que havia de sonar si l'home se la treia o si s'acostava a la seva ex-dona, així la policia aniria al lloc dels fets.Però això no va ser així, i el maltractador es va desempallegar de la pulsera sense que l'alarma fos detectada en cap moment.
Suposo que amb aquesta mesura evitaran que moltes dones visquin amb por de tornar a ser agredides per la seva parella, però això no es suficient.
Penso que aquests homes que han estat durant tant de temps maltractant, no només físicament, si no també psicològicament a una persona que, segons ells estimen no poden sortir al carrer tan fàcilment, i a més amb aquesta mesura tant poc eficient com són aquestes pulseres electròniques, ja que poso la mà en el foc que encara que l'alarma hagués sonat, o l'encarregat de vigilar hagués estat al seu lloc de treball(això ja es una altre història), l'home hagués agredit igualment a la dona.
Entenc que aquests homes ( si es poden dir així) no es poden passar tota la vida a la presó, però perquè no comencem des de abaix? perquè no tallem el problema des del començament?
Quan un home clava 20 punyalades a la seva parella no pensa si es passarà 5 o 30 anys a la presó,una de les causes principals de l'agressivitat de molts homes és el que es projecta en cinemes, TV i videojocs, on la violència és omnipresent.
Per tant, deixem de pensar en endurir les penes, i incidim en l'educació no tant sols en l'àmbit familiar o a l'escola, si no també en tot aquells mitjans de comunicació, que pensem que no tenen res a veure, que no poden fer mal i que només són un passatemps, perquè són la clau per evitar la violència, encara que sigui a llarg termini.

No hay comentarios: